10-11-2021

MinSag© - Automatiseret digital sags- og aktindsigt

Det bliver snart lettere at opnå aktindsigt i egne sager hos Gladsaxe Kommune. 

Du kender sikkert allerede www.Sundhed.dk, hvor du kan se din lægejournal m.m. online. Dér får du aktindsigt i de præcise noter, epikriser og blodprøver, som læger og andet sundhedspersonale har noteret om dig, når du har haft været indlagt på et hospital eller kontaktet eller besøgt din praktiserende læge eller speciallæge.

På det seneste husmøde i Seniorklubberne nævnte den kommunale ældrekonsulent Ea Lykke Elsborg, at der bliver arbejdet på at give borgerne tilsvarende indsigt i egne journaler og fra kommunens sagsbehandling.

Du kender muligvis til, at du allerede nu kan ansøge om aktindsigt og få tilsendt et brev i e-Boks med et (muligvist langt) PDF-dokument med alt, hvad en forvaltning i kommunen har skrevet om dig. Det kan vare op til 7 dage, før du modtager svaret.

Men samme tjeneste vil i fremtiden blive tilbudt borgerne online, så det bliver endnu lettere for dig at få at vide, hvad kommunale myndigheder har af oplysninger om sociale, støtte- og økonomiske foranstaltninger over for dig.

Det er det danske firma Dataproces, der har udviklet systemet, der gør denne proces kortere. Dataproces er et innovativt IT- og konsulenthus med speciale i løsninger målrettet landets kommuner og deres digitale administration.

Online-aktindsigt med MinSag©

Firmaet har udviklet MinSag©, der er en effektiv digital selvbetjeningsløsning til gavn for både borger og kommune. Løsningen er udviklet af Dataproces i samarbejde med Silkeborg Kommune og er baseret på Dataproces' softwarerobot MARC.

Med MinSag kan borgere (og tredjeparter med samtykke) få indblik i egne sager og oplysninger, som de fremgår på tværs af de kommunale fagsystemer. Borgere kan med MinSag ansøge om, modtage og læse egne sagsdokumenter fra hjemmet, bussen mv. via smartphone, tablet eller pc.

Dermed opleves en aktindsigtsproces, som er både hurtigere og mere gennemsigtig.

For kommunen betyder MinSag© bl.a. kortere sagsbehandlingstid, frigjort medarbejdertid, øget retmæssighed samt optimering og kvalificering af administrative sags- og arbejdsgange.

Fordele og udbytte ved at benytte MinSag©:

  • Forkortet sagsbehandlingstid.
  • Øget digital selvbetjening.
  • Kommunen skal ikke bruge tid på at udsøge akter på borgeren.
  • Understøtter kontrolarbejde ved automatisk identifikation og markering af uvedkommende, personhenførbare oplysninger og udvalgte søgeord.
  • Alle handlinger og sager logges i løsningen.
  • Anvendes og indstilles af kommunen via en online brugergrænseflade.
  • Anvendes af borgere via kommunens hjemmeside, borger.dk og e-Boks.
  • Er i tråd med visionerne i den fælleskommunale digitaliseringsstrategi samt den nye persondataforordnings (GDPRs) skærpede krav fra 2018 i forhold til borgernes adgang til egne sager.

Læs mere om MinSag© her.

Læs også om Silkeborg Kommunes implementering af MinSag© her.

Se desuden nedenstående 1-minut lange dansksprogede video om det kommunale aktindsigtssystem:

Det vides endnu ikke, hvornår MinSag© bliver tilgængelig for Gladsaxe-borgerne.

Med venlig hilsen

Lars Laursen, frivillig i PC-mødestedet i Seniorklubberne i Høje Gladsaxe.

Mød os på Internettet:

PC-mødestedet er en datastue for alle seniorer, efterlønsmodtagere og førtidspensionister i Gladsaxe Kommune og omegn. Du kan komme lige ind fra gaden, når vi holder åbent om onsdagen mellem kl. 13 og 16. Det er gratis, og der er intet kontingent. Medbring din egen PC, Mac, smartphone eller tablet. Undertiden afholder vi også små seminarer.

PC-mødestedet holder til i et lokale om onsdagen kl. 13-16 i:

Aktivitetshuset Seniorklubberne i Høje Gladsaxe
Høje Gladsaxe Torv 2H
(bagved centret)

2860 Søborg

Seneste kommentarer

16.09 | 14:45

Ja, og hvor kan man dog ønske at langt flere russere fik VPN-tilgang til verden uden for de putinstyrede kanaler. -

01.06 | 09:36

Lyt til Danmarks bedste radiostationer og podcasts gratis på https://www.megaradio.dk/

01.05 | 11:41

God funktionel beskrivelse.
Appen Flyt til Ios har dog fået rigtig dårlig kritik, men heldigvis har jeg gode erfaringer med Samsungs Smart Switch.

30.12 | 10:15

glædelig jul og godt nytår
til jer alle
hilsen kurt

Del siden