22-12-2019

Streaming 18: Chromecast – gør dit gamle tv til et smart-tv

Selv hvis du ikke har et smart-tv, kan du nyde fordelen ved streaming ved hjælp af en lille dims.

Med en lille Chromecast-enhed, der produceres af Google, kan en mængde streaming-apps på smartphones og tablets bringes til at vise streamet video på selv et fladskærms-tv, der ikke er et smart-tv eller har Wi-Fi. En Chromecast-enhed er en lille dims, der er lidt større end en USB-nøgle, og som benytter et HDMI-stik bag på tv’et.

Chromecast-enheden er indtil nu udkommet i fire udgaver, hvoraf de to endnu kan fås: Google Chromecast til Full HD- (1920 x 1080 pixels) til ca. 300 kr. og Google Chromecast Ultra til 4K-tv (3840 x 2160 pixels) til 600-750 kr. Der kræves ikke noget betalt abonnement hos Google for at benytte dem.

En Chromecast-enhed sættes op med mobilappen Google Home. Herfra kan en eller flere brugere konfigurere enheden til et bestemt tv-apparat. Der kræves Wi-Fi i hjemmet for, at den kan virke. Det er mobiltelefonen eller tabletten, der er fjernkontrollen til den. Den fungerer ikke ved spejling af skærmindhold, men derimod kan man via mobilapps, der kan streame, trykke på en knap på skærmen, så afspilningen vil foregå via ­Chromecast-enheden med dens Wi-Fi-forbindelse. Der sker altså ikke nogen belastning af mobiltelefonens internetforbindelse for at vise indhold.

Brug af en Chromecast-enhed kræver, at seeren har en Google-brugerkonto. Den kan bl.a. benyttes til at vise Youtube-videoer, som er tilpasset netop dig. Du ser således de samme videoforslag på mobilen som på din Youtube-webside på pc’en.

Seneste kommentarer

16.09 | 14:45

Ja, og hvor kan man dog ønske at langt flere russere fik VPN-tilgang til verden uden for de putinstyrede kanaler. -

01.06 | 09:36

Lyt til Danmarks bedste radiostationer og podcasts gratis på https://www.megaradio.dk/

01.05 | 11:41

God funktionel beskrivelse.
Appen Flyt til Ios har dog fået rigtig dårlig kritik, men heldigvis har jeg gode erfaringer med Samsungs Smart Switch.

30.12 | 10:15

glædelig jul og godt nytår
til jer alle
hilsen kurt

Del siden