Foredrag om Arun Luthra om DR


Kom i Seniorklubberne fredag den 5. april 2024 kl. 13-15 og hør og se Aurun Luthra fortælle om sit liv og virke i DR som teknisk assistent og økonomisk rådgiver gennem 43 år.

Kom og mød Filmklubbens Venner af 2012!

Filmklubbens Venner af 2012 holdt 10-års jubilæum i 2022. Grafik: Colourbox. Redigeret af Lars Laursen.


Vi er en klub for folke-, førtidspensionister og efterlønsmodtagere i Gladsaxe Kommune og omegn. Hvis du har interesse for at arbejde med videofilm - optage og redigere - er vi måske noget for dig! 

Filmklubbens Venner af 2012 holder 10-års jubilæum i år. Foto: Colourbox.

Vi benytter også tid på filmforestillinger, som er åbne for både medlemmer og udefra kommende gæster. Vi viser film, som medlemmerne har optaget og redigeret. Det kan være fra de årlige skovture, som Gladsaxe Kommune arrangerer for de ældre på Sjælland og andre steder. Det kan også være optagelser af koncerter og foredrag rundt omkring. 

Der er gratis adgang, men der skal dog betales en beskeden pris for kaffe, the og kage. 

Åbningstid

Lørdag kl. 10-14: Filmvisning. Med mellemrum inviterer vi til offentligheden til filmfremvisning.

Vi har en alternativ biograf, som åbner efter behov og tid ved henvendelse til formanden. Dens adresse er Solnavej 70, 1.tv., 2860 Søborg.

Klubben holder ferie i juli og december måned. 

Henvendelse

Du kan henvende dig til formand Johnny Bjørnestad på tlf. 24 85 20 92 eller e-mail bjornestadsol@gmail.com.  

Se vores hjemmeside: www.bjornestadsol.dk 

Se vores film på Youtube og Facebook.

Diasshow: Eventyrhaven i Høje Gladsaxe

Se forløbet i Eventyrhaven i Høje Gladsaxe over månederne maj, juni og juli 2022.

Se plantekasserne, højbede, smukke figurer og billeder, som de frivillige Lars Erik Knudsen og Randi Linde har kreeret. Der er kommet en fantastisk have ud af det imellem to boligblokke i Høje Gladsaxe-bebyggelsen. Tag et kig på den i denne kortfilm.

Optaget og redigeret af Johnny Bjørnestad bistået af Lars Laursen på vegne af de frivillige i Eventyrhaven og til gavn for alle beboere i Høje Gladsaxe.

Kortfilm: Dyrk kartofler i halmballer - Eventyrhaven i Høje Gladsaxe

Se og hør Lars Erik Knudsen fra Høje Gladsaxe vise og fortælle om det at dyrke kartofler i halmballer - helt uden brug af jord! Eksperimentet er foretaget fra marts til juli 2022 i Eventyrhaven i Høje Gladsaxe.

Lars Erik Knudsen fortæller den 5. august kl. 13 i Aktivitetshuset Seniorklubberne i Høje Gladsaxe om dette eksperiment, og hvordan det er forløbet. Du kommer både til at høre lidt om Lars' begivenhedsrige liv og idéen med dyrkning af grøntsager i halmballer. Det kan endda lade sig gøre på en altan i en beboelsesejendom.

Der kræves forhåndstilmelding til arrangement. Det kan ske ved henvendelse til Johnny på tlfnr. 24 85 20 92. Hvis du ønsker høre mere om Eventyrhaven og dyrkning i halmballer, kan du henvende dig til Lars Erik Knudsen på tlfnr. 26 16 66 90. Tilmelding senest den 3. august.

De fem første tilmeldte får en gratis DVD med denne kortfilm om dyrkning af kartofler i halmballer.

Du kan læse og høre mere om optakten til projektet her.

Hvorfor overhovedet dyrke noget i en halmballe?

Alle planter kan gro i halmballer, men visse planter kan man med fordel plante her. Rodfrugter som gulerødder og rødbeder får lettere udviklet flotte lange rødder i den løse halm end i jorden. Kartofler har det også let i halmen. Planter som squash og græskar vil elske halmballerne, da de er sprængfyldt med næring.

Fordele:

* Du får en (næsten) ukrudtsfri have.
* Du får automatisk et højbed.
* Når først du har vandet og gødet halmballen, så den er klar til brug, behøver du ikke at gøde mere.
* Der er ingen jord, der skal graves eller forbehandles.
* Du undgår jordbårne sygdomme.
* Når sæsonen er forbi, har du en god kompost i halmen.
* Du kan endda dyrke i halmballer på en altan på stenbroen!

Optaget og redigeret af Johnny Bjørnestad og Jørgen Møller Andersen bistået af Lars Laursen på vegne af de frivillige i Eventyrhaven og til gavn for alle beboere i Høje Gladsaxe.

Hent vores folder her

Digitalisér dine videobånd!

Kom og vær med selv til at overspille dine gamle videobånd til PC: HI 8, mini DV, VHS. Vi har udstyr til overspilning. Medbring eventuelt selv et medie: DVD-skive, HDD, USB-lager. Du må også gerne tage dit eget videokamera med.

Se og hør om, hvor vi holder til!

En videoklub fortæller selvfølgelig om sig selv og sine arrangementer via et videoklip! Hør Johnny Bjørnestad fortælle om klubbens første arrangement. Han fortæller også om, hvor klubben holder til, hvilke busser, der holder ved Høje Gladsaxe, og hvor der kan parkeres, hvis du kommer i bil.