20-03-2020

Køb dagligvarer uden at gå udenfor en dør!

Hvis du holder dig selv i isolation i dit hjem for at undgå smitte og at smitte andre i denne coronavirustid, har du måske overvejet, om du overhovedet skal gå ud for at købe ind.

Det første du tænker på er sikkert, at familie, venner og naboer kan købe ind for dig. Er dette ikke muligt for dig, er der en anden mulighed.

En del borgere køber i denne tid i stedet dagligvarer via nettet med levering til deres dør. Her beskrives fem sådanne netbutikker.

Nemlig.com 

En kendt butik er nemlig.com, der er tilgængelig via www.nemlig.com eller som app til smartphone eller tablet (hent den i App Store eller Google Play). Netbutikken har ansat pakkere og professionelle chauffører til at levere varer til dig. Den har i denne coronavirustid fået fordoblet sit kundeantal, og du kommer sandsynligvis i ventekø, hvis du vil bestille dér. Leveringstiden er mindst én dag, og du vælger selv dato og tidsrum. Der skal dog købes for mindst 400 kr. for at få leveret noget. Til gengæld er fragten ret billig: 19-39 kr. Der betales med plastikkort via nettet.

Coop 

Coop tilbyder indkøb af dagligvarer via deres hjemmeside www.coopmad.dk. Du skal købe ind for mindst 500 kr., før der leveres til døren. Prisen for levering er mindst 29 kr.  

Vigo

Rema 1000 tilbyder også levering til døren af dagligvarer, men konceptet er anderledes. Her er det frivillige, der mod betaling pakker varer i den lokale Rema 1000 og selv kører varerne ud til kunderne. Man opfordres til ikke at købe stort ind. Der er ingen laveste grænse for indkøb. Man betaler et beløb for levering.

Denne tjeneste er god for dem, der gerne let vil vælge varer efter de forskellige varemærkningsordninger: økologisk, glutenfri, laktosefri, sukkerfri, astma & allergi, nøglehulsmærket m.m.

Man kan betale med plastikkort eller med MobilePay via sin mobiltelefon ved køb af varerne. Du kan bestille varer i Rema 1000 enten på mobil/tablet-appen Vigo (find den i App Store eller Play Butik) eller via hjemmesiden shop.rema1000.dk. De kan endda ofte levere samme dag. 

Har du ikke MobilePay på din smartphone, kan du klikke her for at få at vide, hvordan du får denne app til din telefon og desuden se en lille animation af, hvordan den virker. Det kan næsten ikke være nemmere!

Netto

Netto tilbyder som en nystartet service (stadig i betateststadiet) at udbringe dagligvarer til kunderne. Det sker via internettjenesten Fillop, der er tilgængelig både via pc på www.fillop.dk, smartphone og tablet (hent appen i App Store eller Play Butik).

Du kan dog hverken købe frugt, køle- eller frostvarer her. Dette skyldes, at varerne sendes ud med PostNord - altså det almindelige postvæsen. Fragtprisen er fra 29 kr. Der kan betales med plastikkort. Levering sker i en papkasse, der stilles ved døren - du behøver ikke være hjemme.

Aarstiderne

En netbutik, der har leveret madkasser gennem nu snart mange år, er www.aarstiderne.com, som er tilgængelig via nettet (ikke via en app). Her kan du få leveret en kasse til døren med årstidens økologiske grøntsager. Men butikken leverer også andre økologiske madvarer såsom tofu, hummus, fisk & kød, mejerivarer, bagværk m.m. 

Intervare

Er du senior og har brug for hjælp til at købe dagligvarer på nettet?

Så findes der internetsupermarkedet www.intervare.dk. Her kan du købe ind til priser, som du finder i Netto – i hvert fald for over 1000 varer ud af 11000 i deres katalog. Du får leveret lige til døren.

Du vælger ud fra et katalog – fra ferskvarer på køl, grønt, kolonial til isenkram, personlig pleje og specialiteter. Kan du ikke selv finde ud af at bestille varerne via Internettet, kan du blot ringe, så vil en venlig medarbejder hjælpe dig igennem bestillingsprocessen.

Det er trygt, for den samme medarbejder hjælper dig med indkøbene hver uge. Det er også en fast chauffør, der leverer varerne hjem til dig.

Men du kan kun benytte denne indkøbstjeneste, hvis du er visiteret til det af din kommune.

Læs mere om Intervare på vores blog her.

Med venlig hilsen

Lars Laursen, frivillig i PC-mødestedet i Seniorklubberne i Høje Gladsaxe. 

Kommentarer

Freddy Hjortespring Christensen

25.03.2020 18:42

.
Smart med REMA 1000 og udbringerene, men helt undgå kontakt ved betaling med DK-kort undgås vist så ikke.
Jeg har kun Net-bank, - ikke Mobil Pay

Seneste kommentarer

16.09 | 14:45

Ja, og hvor kan man dog ønske at langt flere russere fik VPN-tilgang til verden uden for de putinstyrede kanaler. -

01.06 | 09:36

Lyt til Danmarks bedste radiostationer og podcasts gratis på https://www.megaradio.dk/

01.05 | 11:41

God funktionel beskrivelse.
Appen Flyt til Ios har dog fået rigtig dårlig kritik, men heldigvis har jeg gode erfaringer med Samsungs Smart Switch.

30.12 | 10:15

glædelig jul og godt nytår
til jer alle
hilsen kurt

Del siden