10-06-2021

Har Apples med deres nye M1 Macbook revolutioneret PC-industrien?

I november 2020 annoncerede computerfirmaet Apple, der står bag både iPhone, iPad, Mac og Macbook, deres helt egen udviklede mikroprocessor - kaldet M1 - til deres skrivebords-pc'er. 

Gennem en årrække har Apple allerede selv udviklet mikroprocessorer til deres iPhone- og iPad-modeller. Disse udmærkede sig ved at blive stadig hurtigere generation efter generation og at være meget energieffektive - meget mere energieffektive end de Intel- og AMD-mikroprocessorer, der er indbygget i Windows-pc'er. 

Det nye var, at Apples mobilmikroprocessor nu var blevet så kraftig og kunne udfordre tilsvarende mikroprocessorer til pc'er - ja, ikke blot måle sig med, men endda overgå selv de højest ydende af dem - og det med kun en brøkdel af deres energiforbrug. 

Læs om og se videoklip ved at klikke her om de nye Mac-modeller fra Apple, som vi uden tvivl kommer til at se meget mere til i de kommende år. 

Med venlig hilsen

Lars Laursen, frivillig i PC-mødestedet.

Du er som senior 60+ eller førtidspensionist velkommen i PC-mødestedet, der er en slags datastue med frivillige hjælpere, om onsdagen kl. 13-16 i Seniorklubberne i Høje Gladsaxe. Det er gratis og kræver intet medlemskab. 

Se også vores blog om smartphones her

Seneste kommentarer

16.09 | 14:45

Ja, og hvor kan man dog ønske at langt flere russere fik VPN-tilgang til verden uden for de putinstyrede kanaler. -

01.06 | 09:36

Lyt til Danmarks bedste radiostationer og podcasts gratis på https://www.megaradio.dk/

01.05 | 11:41

God funktionel beskrivelse.
Appen Flyt til Ios har dog fået rigtig dårlig kritik, men heldigvis har jeg gode erfaringer med Samsungs Smart Switch.

30.12 | 10:15

glædelig jul og godt nytår
til jer alle
hilsen kurt

Del siden