26-08-2020

Standsning af opdateringer fra Google til Huawei-smartphones - rammer det dig?

Den 17. august 2020 begrænsede det amerikanske Handelsministerium yderligere eksport af amerikansk designede og producerede mikrochips og import af infrastruktur til mobilnetværk i USA fra den kinesiske leverandør af både mobiltelefoner og netværksudstyr, Huawei. 

Dette betyder bl.a., at Google, der udvikler Android-styresystemet til den mest udbredte mobiltelefonplatform i verden med ca. 80 procent andel af verdensmarkedet for mobiltelefoner, ikke længere må levere dette styresystem til Huawei og deres allerede solgte smartphones. 

Det rammer ikke kun amerikanere, men også alle andre landes forbrugere, deriblandt danskere. Dermed kan Huawei ikke længere levere opdateringer fra Googles udgave af Android-styresystemet til ældre telefoner. 

Betyder det så, at din Huawei-smartphone med ét er blevet fuldstændig værdiløs?

Siden august 2019, hvor den amerikanske præsident Donald Trump lagde op til et forbud mod salg af amerikansk mobiltelefonteknologi til de kinesiske mobilteknologifirmaer Huawei og ZTE, har Huawei febrilsk arbejdet på at udvikle deres eget styresystem til deres smartphones, så de var klar den dag et endeligt forbud mod at benytte amerikanske mikrochips og software i mobiltelefoner trådte i kraft. Dette styresystem kalder Huawei for EMUI. Forbuddet synes nu at være trådt i kraft.

EMUI bygger på open source-udgaven af Android-styresystemet, der er kompatibel med Googles udgave af Android. Huawei har bygget deres egen brugergrænseflade ind i deres udgave af open source-udgaven af Android. Ved at benytte denne udgave omgår firmaet det amerikanske handelsforbud, idet open source-udgaven af Android er frit tilgængelig i hele verden ganske gratis. Den måske vigtigste grund til at benytte Android-styresystemet i denne udgave er, at appleverandører kan overflytte deres eksisterende Android-apps fra Googles Play Butik uændret til Huaweis egen app-butik.

Der er således allerede overflyttet en million apps til Huaweis app-butik. Det betyder, at også dansk mobilbank-apps samt andre apps, der benytter NemID, kommer til at virke på det nye styresystem uændret. 

Desuden har Huawei lovet, at der til stadighed vil udkomme opdateringer til de gamle telefoner med Googles Android-styresystem - dog ikke via Google men fra en anden kilde. Hvis du således har en ældre Huawei-telefon med Googles egne apps såsom Gmail og Maps, vil disse stadig virke - også når nye opdateringer fra Huawei installeres.

Du kan læse mere om emnet på disse websider:

Med venlig hilsen

Lars Laursen, frivillig i PC-mødestedet.

Mød os her om onsdagen mellem kl. 13 og 16:

Seniorklubberne i Høje Gladsaxe
Høje Gladsaxe Torv 2G (bag centret)
2860 Søborg

Kommentarer

John Vedsegaard

26.08.2020 14:48

Spændende om vi så får alle mulige beskeder på kinesisk, det skulle ikke undre mig.

Seneste kommentarer

16.09 | 14:45

Ja, og hvor kan man dog ønske at langt flere russere fik VPN-tilgang til verden uden for de putinstyrede kanaler. -

01.06 | 09:36

Lyt til Danmarks bedste radiostationer og podcasts gratis på https://www.megaradio.dk/

01.05 | 11:41

God funktionel beskrivelse.
Appen Flyt til Ios har dog fået rigtig dårlig kritik, men heldigvis har jeg gode erfaringer med Samsungs Smart Switch.

30.12 | 10:15

glædelig jul og godt nytår
til jer alle
hilsen kurt

Del siden