11-05-2021

Coronapas som gyldigt dokument

Fra og med mandag den 10. maj 2021 vil der være ophængt et opslag på dørene til Seniorklubberne om, at det er et krav at fremvise sin coronastatus for at komme ind. Ellers bliver man bortvist. Det har været et krav fra myndighederne.

I stedet for at gå forgæves i denne situation kan du møde op i selskabslokalerne på adressen Høje Gladsaxe Torv 2B, som ligger 65 meter fra Seniorklubberne. Her kan du få foretaget en hurtigtest og inden for en halv time få en udskrift af resultatet, som er gyldig dokumentation over for de frivillige i klubben.

Får du ikke et stykke papir med resultatet, får du først resultatet at se i smartphone-appen MinSundhed efter kl. 20 samme aften. Du kan finde appen i din app-butik på din telefon. 

Du kan få tjekket din coronastatus i Gladsaxe Kommune her.

SEND CORONASTATUS VIA E-MAIL

En mulighed for et klubmedlem at dokumentere sin coronastatus kan være ved per e-mail at fremsende en digital kopi af det til en frivillig i en klub.

Hvis klubben vil tillade denne form for dokumentation, skal dokumentet foreligge i et format, der ikke kan ændres.

Her er et Word-, Pages-, OpenOffice, billedfil eller Photoshop-dokument ikke gyldigt. PDF-formatet, som du også kender fra brevene i e-Boks, er derimod et gyldigt dokumentformat.

I princippet kan du kun sende et dokument, som allerede forelå i PDF-format, da du modtog det. Det er ikke tilstrækkeligt at sende et indskannet eller affotograferet coronapas.

FIND DIN DIGITALE CORONASTATUS

Du kan finde en digital udgave af dokumentet på www.sundhed.dk, som kan downloades og sendes videre.

Er du ikke i stand til dette, kan du enten fremvise et papirdokument ved fremmøde i klubben, eller vise dokumentet via din smartphone med appen MinSundhed. Du kan læse om, hvordan du får denne app her.

Du kan også benytte smartphone-appen Coronapas, som kan anvendes, når nogen vil se din coronastatus.

Klubben kan på en liste vælge at opnotere fremmødte, der har fremvist gyldig dokumentation for færdig vaccination. Så behøver medlemmet ikke fremover igen at fremvise det, men skal blot tjekkes op mod klubbens liste, når han/hun møder op.

SÅDAN TJEKKES CORONASTATUS

Hvordan kan en frivillig tjekke om et trykt stykke papir med en attest, som vist herunder, er gyldigt, udløbet eller forfalsket?

Med en smartphone med en nyere udgave af styresystemet kan den frivillige simpelthen åbne sin kamera-app og rette kameraet mod QR-koden i øverste, højre hjørne af papiret.

Din kamera-app viser med en besked, at den har genkendt en QR-kode. Tryk på beskeden, og den frivillige bliver på sin smartphone ført ind på en webside bestyret af myndighederne.

Websiden, som du også kan se øverst på billedet af smartphonen, viser dit navn, coronastatussen, samt antal timer indtil statussen ikke mere er gyldig. Hvis den ældre end 72 timer, vises dette også.

Du kan også benytte smartphone-appen Coronapas til både at vise og tjekke en persons coronastatus. 

Med venlig hilsen

Lars Laursen, frivillig i PC-mødestedet i Seniorklubberne i Høje Gladsaxe.

Seneste kommentarer

16.09 | 14:45

Ja, og hvor kan man dog ønske at langt flere russere fik VPN-tilgang til verden uden for de putinstyrede kanaler. -

01.06 | 09:36

Lyt til Danmarks bedste radiostationer og podcasts gratis på https://www.megaradio.dk/

01.05 | 11:41

God funktionel beskrivelse.
Appen Flyt til Ios har dog fået rigtig dårlig kritik, men heldigvis har jeg gode erfaringer med Samsungs Smart Switch.

30.12 | 10:15

glædelig jul og godt nytår
til jer alle
hilsen kurt

Del siden