21-03-2022

Filmen om Edward Snowden - Overvågning via Internettet

Spekulerer du af og til over, hvor meget myndigheder egentligt følger med i din gøren og laden på din pc, smartphone, sociale medier, og hvad de er i stand til at få fat på og gøre? Så se denne film, og bliv overrasket over, hvad efterretningstjenester er i stand til uden dit vidende.
 
Hvad handler filmen om?
Har du adgang til YouSee Tv & Film via Google Chrome på din pc, app på dit smart-tv, din tablet eller smartphone kan du se en dramatiseret film om Edward Snowden fra 2016, hvor en del af det, han har fortalt om sin tidligere arbejdsplads som kontraktansat i henholdsvis CIA og signalefterretningstjenesten NSA (en amerikansk udenrigsefterretningstjeneste, der aflytter radiosignaler, mobiltelefoner, internetkabler og sociale medier m.m.).
 
Det er den amerikanske instruktør Oliver Stones 128 minutter lange filmatisering af, hvordan det britiske/amerikanske nyhedsmedie The Guardian påtog sig at udbrede kendskabet til en del af de afsløringer, som Edward Snowden er kommet med, da han opholdt sig Hong Kong, før han måtte flygte og opnå opholdstilladelse og asyl i Rusland.
 
Snowden afslører i denne med høj puls og politisk ladede spændingsfilm den ufortalte personlige historie om Edward Snowden, den polarisende skikkelse, som afslørede chokerende, ulovlige overvågningsaktiviteter gennemført af NSA og blev en af de mest eftersøgte mænd i verden. Han anses af nogle for at være en helt og af andre for en forræder.
 
En nervepirrende skildring af de virkelige hændelser, der førte frem til, at Snowden måtte forlade sin kæreste Lindsay og sit hjemland og gå i eksil på et hotelværelse i Hong Kong.
 
Her allierede han sig med en journalist og en dokumentarist og styrede en af de mest opsigtsvækkende lækager nogensinde.
 
Medvirkende
Joseph Gordon-Levitt, Shailene Woodley, Melissa Leo, Zachary Quinto, Rhys Ifans, Nicolas Cage, Tom Wilkinson, Joely Richardson, Timothy Olyphant, Scott Eastwood, Ben Schnetzer, Logan Marshall-Green, LaKeith Stanfield.
 
Instruktør: Oliver Stone.
 
Se traileren
Se en trailer om filmen her:
 
Se selv filmen her
Hvis du er logget på YouSee Tv & Film på nettet via Google Chrome, kan du klikke på nedenstående link for at se filmen:
 
Du kan også selv søge efter filmen via din YouSee-tv-boks eller appen YouSee Tv & Film på dit smart-tv, smartphone eller tablet. Filmen er med danske undertekster.
 
Hvis du er registreret på biblioteket som låner med kode, kan du se filmen gratis på Filmstriben her.
 
Billedet herover: En scene fra filmen Snowden af Oliver Stone, hvor Edward Snowden møder op i en NSA-facilitet på øen O'ahu i den amerikanske stillehavsstat Hawaii.