21-01-2020

Ring-op-ikoner 5: Opkald til en kontakt blot ved tryk på et ikon – på en Android-smartphone

Du kan også oprette opkaldsikoner for dine favoritkontaktpersoner på en Android-telefons startskærm. Det er enklere og mere ligetil end på en iPhone.

 

Du kan følge denne fremgangsmåde:

  1. Hold en finger et par sekunder på et tomt område på en hjemmeskærmsside. Så dukker symbolet for widgets op forneden. Tryk på det.
  2. Tryk herefter på Kontakter-widgetten.
  3. Så dukker tre muligheder op for at lægge en kontaktperson ud på en hjemmeskærm: hold fingeren nede et par sekunder på f.eks. Direkte opkald og flyt fingeren derhen, hvor opkaldsikonet for kontaktpersonen skal være.
  4. Når fingeren slippes, vises din kontaktbog. Rul ned og tryk på kontaktpersonen.
  5. Så er personen lagt ud med billede, navn og det hele. Du kan nu ringe op blot ved at trykke på ikonet for personen.
  6. Hvis du ønsker at fjerne kontakten igen, kan du holde fingeren nede på opkaldsikonet et par sekunder. Tryk på Fjern fra Start i den fremdukkende menu. Så er den væk igen.

Hvis du ønsker at trykke på en kontaktperson for at SMS’e til vedkommende, kunne du i stedet for have lavet en Direkte besked-widget på ganske samme måde.

Kom og prøv det selv!

Hvis du synes, at det er svært at følge de ovenstående fremgangsmåder, er du velkommen til at møde op i PC-mødestedet i Seniorklubberne på onsdag den 5. februar 2020 kl. 13-16, hvor en frivillig gennemgår proceduren.

Vi holder til her:

Seniorklubberne i Høje Gladsaxe
Høje Gladsaxe Torv 2G (bag Høje Gladsaxe Centret, under biblioteket)
2860 Søborg

Du er også velkommen til at læse mere om PC-mødestedet og dokumenter, der kan downloades, om en række computerrelaterede emner på vores webside.

Med venlig hilsen

Lars Laursen, frivillig i PC-mødestedet.