22-12-2019

Streaming 13: Netflix

Den amerikanske streamingtjeneste Netflix er blevet berømt og har sat en høj standard for streamet tv. Tjenesten producerer mange af sine serier selv. Det er karakteristisk for tjenesten, at når en ny sæson af en serie er klar, lægges alle afsnit ud på én gang.

Det har givet anledning til et nyt fremmedord på dansk, nemlig binge-watching – det at se det ene afsnit efter det andet til man segner, som var man alkoholiker, der tager på druktur fra værtshus til værtshus.

Udsendelserne er med danske undertekster, og der er også enkelte serier med danske skuespillere, eller som foregår i Danmark. Der er ingen nyhedsudsendelser, men dog en del dokumentarfilm af høj kvalitet.

Desuden er der et arkiv af biograffilm, der kan ses her – alt sammen til en fast månedlig pris. Tjenesten er reklamefri, bortset fra egenreklamer for udsendelser, som Netflix’ algoritmer mener kan have din interesse. Det kan være afhængighedsskabende tv, da Netflix er vældig god til at foreslå andet indhold, der interesserer dig. Du risikerer derfor at bruge (for) megen tid på tjenesten. 

Tjenesten koster penge afhængig af, om man ønsker at kunne se den på kun ét apparat eller flere, og om udsendelserne skal være i Full HD- eller 4K-opløsning.

Streamingtjenesten findes på smart-tv som en app samt til smartphones og tablets. Endvidere kan den ses på websiden www.netflix.com samt diverse tv-bokse til ikke-smart-tv-apparater og Blu-ray-afspillere.

Du kan downloade appen fra Apples App Store eller Androids Play Butik.