22-10-2019

Doro 2: Skal jeg have en Doro-smartphone for at få stor skrift på skærmen?

– ”For jeg ser ikke så godt mere.” Læs her, hvilke fordele og ulemper, der er ved Doro-telefoner. Der ses også på, hvordan en almindelig smartphone kan vise stor skrift på skærmen.

Grunde til en Doro-telefon

Mange ældre, der har fået problemer med synet eller hørelsen har hørt om en telefonfabrikant, Doro, der sælger ældrevenlige telefoner. Flere af de ældre efterspørger kun, at telefonen skal kunne ringe og sende SMS’er – udover at de faktisk kan læse teksten på telefonen eller høre den anden i telefonen.

Hvad kan en Doro?

Doro reklamerer med, at deres telefoner både har større skrift, er lettere at betjene, enklere end andre telefoner og højttalerfunktionen kan lyde højere end på andre telefoner – og det er lige netop sådanne ting, mange ældre lægger vægt på.

Firmaet sælger både klaptelefoner med fysisk tastatur samt telefoner i smartphone-format, hvor der intet fysisk tastatur er, men kun en skærm. I modsætning til de fleste nye smartphone-mærker har Doro bibeholdt en fysisk knap på telefonen, som giver en taktil fornemmelse, fremfor de nu almindelige knapper nederst på skærmen til at styre brugergrænsefladen.

(Fortsættes)