PC-mødestedets blog om smartphones

01-04-2020

Har du en smartphone/iPhone, tablet/iPad, Mac eller pc, kan du benytte det velkendte og fremragende program/app Skype, der tillader jer at være to eller flere på video samtidigt.
Du kan her se, hvordan du sætter Skype op til video på en pc på dansk.

01-04-2020

Har du en smartphone/iPhone, tablet/iPad, Mac eller pc, kan I se hinanden via Messenger. Messenger er udviklet af Facebook, men kræver dog ikke, at du har en Facebook-profil. I kan være to eller flere på video ad gangen. Her er en kort dansksproget video om video via Messenger.

01-04-2020

Hvis du savner samværet med andre i klubben eller med familie og venner, er det muligt at ”mødes” via elektroniske apparater. Har du en pc, en smartphone eller en tablet/iPad, kan du også både tale og se dine venner. Der er i hvert fald tre gratis måder at gøre dette på, som alle er beskrevet i YouTube-videoer herunder. Har du en iPhone, iPad eller Mac-pc, kan I se hinanden på video via Apples tjeneste FaceTime. I kan være to eller flere på video på én gang. Det sidste kræver dog iOS 12.1. Se her en engelsksproget video om gruppevideosamtaler via FaceTime (varighed: 2 minutter). Læs om FaceTime-opkald på dansk her: https://support.apple.com/da-dk/HT209022

21-03-2020

Skype på pc med tre deltagere i et videogruppemøde. Alle kan se og høre hinanden. Manden til venstre har trådløse Bluetooth-earplugs i ørene, mens de to andre deltagere blot sidder foran deres bærbare pc’er og taler ind i disses mikrofoner. Skypes videomøder har fået en fantastisk kvalitet med årene!

21-03-2020

Mange borgere vil i denne tid gerne mødes i videogruppemøder. Her kan flere deltagere være sociale sammen, udveksle oplysninger, undervise hinanden via skærmdeling eller holde klubmøder. Men hvordan får man et elektronisk videogruppemøde op at stå? Og kan der opstå problemer undervejs? Det ser vi på herunder. På billedet herover er der etableret et gruppevideomøde via Skype, hvor i dette tilfælde alle sidder ved deres pc.

Der er nogle spørgsmål, der er relevante:

  • Hvordan starter man et videogruppemøde? Klik på knappen Møde for at starte ét. Mødelederen kan invitere enhver – også en person, der ikke har en Skype-konto – de kan medvirke via en webside.

  • Hvad sker der, hvis en deltagers videobillede ”fryser”? Deltageren kan standse visning af video og starte det igen – uden at forlade mødet.

  • Hvordan kan en deltager, der er faldet ud, komme på igen? Gå ind i gruppen igen fra den chatsamtale, vedkommende medvirkede i og klik på kamerasymbolet. Deltageren skal IKKE starte et nyt møde selv!

  • Kan man tale i munden på hinanden? Skypes gruppevideomøder er blevet forbedret gevaldigt med årene. Ekkodæmpning sker nu automatisk. Du kan endda tale i munden på de andre, så de hører det.

  • Hvor mange deltagere kan der være i et gruppevideomøde? Der kan være op til 50 personer.

  • Når der arrangeres et møde, skal deltagerne inviteres og finde tid til at mødes, så de sidder foran deres pc eller sidder med deres smartphone eller tablet – og alle skal have appen. De skal også have en invitation og et tidspunkt og måske et weblink for at kunne gå ind i mødet.